Η πρόσοψη ενός κτιρίου καθορίζει την ταυτότητα του. Οι γυάλινες προσόψεις κτιρίων ή αλλιώς υαλοπετάσματα δίνουν στους αρχιτέκτονες την ευελιξία να δημιουργούν καινοτόμες και ευέλικτες λύσεις με εκτεταμένη θέα. Τα υαλοπετάσματα καλύπτουν την όψη πολυώροφων και κεκλιμένων κτιρίων καθώς και κατοικιών με γυαλί, δίνοντας λύσεις και κύρος στους πιο απαιτητικούς σχεδιασμούς της μοντέρνας αρχιτεκτονικής. 

Τα υαλοπετάσματα προσφέρουν ισορροπία μεταξύ του εξωτερικού και εσωτερικού περιβάλλοντος του κτιρίου συμβάλλοντας στον έλεγχο της θερμότητας, της ψύξης και του φωτισμού, προσφέροντας παράλληλα προστασία από τις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες. Προσφέρονται επιλογές Structural όπου προβάλλεται μόνο γυαλί και Semi Structural όπου προβάλεται προφίλ αλουμινίου περιμετρικά γύρω από κάθε πλαίσιο γυαλιού. Φυσικά προσαρμόζονται παράθυρα προβαλλόμενου τύπου, ανοιγόμενες πόρτες και συρόμενα συστήματα αλουμινίου.

Κατά την επιλογή των συστημάτων αυτών, είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη η δομικής ασφάλεια της κατασκευής καθώς τα υαλοπετάσματα είναι καθοριστικά στην μεταφορά φορτίων στο σκελετό του κτιρίου, συμβάλλοντας επίσης στη συντήρηση, την ηχομόνωση και στις αποδόσεις του. Τα υαλοπετάσματα MUSKITA είναι από τα μοναδικά συστήματα τα οποία είναι “severe weather rated” και πιστοποιημένα με Dynamic Testing για να προσφέρουν άριστη δομική ασφάλεια μαζί με τις καλύτερες επιδόσεις στη θερμομόνωση, ηχομόνωση αντίσταση στον αέρα και στην υδατοστεγανότητα.

Τα ακόλουθα έργα αποδεικνύουν πώς τα διαφορετικά συστήματα υαλοπετασμάτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία καινοτόμων, εντυπωσιακών έργων.

Four Seasons Hotel Curtain Wall

Four Seasons Hotel, ΛεμεσόςΚύπρος

Το Four Seasons Hotel είναι ένα από τα κορυφαία πολυτελή ξενοδοχεία πέντε αστέρων στην Κύπρο, παρέχοντας άψογη φιλοξενία και εξυπηρέτηση. Κάθε σχεδιαστική πτυχή του ξενοδοχείου είναι προσεκτικά μελετημένη ώστε να παρέχει τη μέγιστη θέα προς τους κήπους και τη θάλασσα, καθώς και να δημιουργεί ανοιχτούς αλλά και ζεστούς χώρους. Αυτό επιτυγχάνεται με το σύστημα υαλοπετάσματος MU800 της MUSKITA, που αναπτύχθηκε για εντυπωσιακές αλλά και πρακτικές προσόψεις κτιρίων, όπως στο πολυτελές ξενοδοχείο.

Το σύστημα MU800 είναι το διεθνώς αναγνωρισμένο θερμομονωτικό σύστημα υαλοπετάσματος της MUSKITA με παγκόσμιες εφαρμογές και κορυφαίες επιδόσεις. Το σύστημα MU800 έχει σχεδιαστεί για μεγάλο φάσμα κατασκευών, από νέα ή ανακαινισμένα κτίρια μέχρι και πολυόροφες κατασκευές, συνδυάζοντας ταυτόχρονα γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση. Εξασφαλίζοντας μέγιστη ευελιξία, το σύστημα συνδυάζει ασφάλεια δομικής κατασκευής εξαιρετικές αποδόσεις, οικονομία και αποδεδειγμένη αντοχή στις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες.

UCC Nurse Training Center Curtain Wall

UCC Nurse Training Center, Κορκ, Ιρλανδία

Τα δέντρα που περιβάλλουν την όχθη του ποταμού συμβάλλουν στην αισθητική γοητεία του Νοσηλευτικού Κέντρου Εκπαίδευσης στο University College Cork. Τα καινούργια, καλοσχεδιασμένα κτίρια του εκπαιδευτικού κέντρου το καθιστούν εξαιρετικά ευχάριστο μέρος για μάθηση και σπουδές. Η πρόσοψη του κτιρίου καλύπτεται από το υαλοπέτασμα MU800 Structural Glazing, δίνοντας σε όσους βρίσκονται μέσα, ανεμπόδιστη θέα προς την όχθη του ποταμού.

 

Oval Curtain Wall

The Oval, ΛεμεσόςΚύπρος

Το επιβλητικό σχήμα του Oval είναι εμπνευσμένο από τα στρογγυλά βότσαλα που βρέθηκαν στις ακτές της Λεμεσού, δημιουργώντας μια φόρμα που έρχεται σε έντονη αντίθεση με το υπόλοιπο τοπίο της πόλης. Καλυμμένο με το σύστημα υαλοπετάσματος MU4200 Structural, όλα τα γραφεία στο Oval είναι διαμορφωμένα για μεγιστοποίηση της θέας προς τη θάλασσα, ενώ η διάταξη του κτιρίου βελτιώνει το φυσικό φωτισμό και τον εγκάρσιο αερισμό, καθιστώντας το έτσι πιο ενεργειακά αποδοτικό.

Τα συστήματα MU4200 Structural και MU4200 Step Structural της MUSKITA είναι ολοκληρωμένα συστήματα υαλοπετάσματος που προσφέρουν ασφαλείς και δοκιμασμένες λύσεις με απλότητα κατασκευής για τις πιο απαιτητικές αρχιτεκτονικές ιδέες. Ιδανικά για ψηλά και κεκλιμένα κτίρια, το MU4200 Structural και το Step Structural είναι σχεδιασμένα για γυάλινες προσόψεις κτιρίων με εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση.

Οκτώβριος 06, 2020

RECENT PUBLICATIONS