Επαναπροσδιορίζοντας τον ορίζοντα της πόλης : Four Seasons Residences

Τα ψηλά κτίρια διαθέτουν κυρίαρχη θέση στην αρχιτεκτονική του 21ου αιώνα. Αποτελούν ένα συνδυασμό οράματος, τεχνολογίας και τεχνικής αλλά και ένα τρόπο να επαναπροσδιορίσουμε το περίγραμμα της πόλης και τη βιωματική μας σχέση μαζί της.

Το κτιριακό σύμπλεγμα Four Seasons Residences, ως χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής μεγάλου ύψους, απλώνεται κατακόρυφα προς τον ουρανό και ταυτόχρονα ανοίγεται προς τη θάλασσα δημιουργώντας μια νέα εμπειρία κατοίκησης εμπλουτισμένη με το υψηλό επίπεδο φιλοξενίας του Four Seasons Hotel.

Οι όψεις του κτιρίου διαμορφώνονται με τα πρωτοπόρα συστήματα ΤΗÉΑ, MU2075 Elite και MU4200 Semi Structural Thermal. Οι μεγάλες επιφάνειες από γυαλί του συστήματος ΤΗÉΑ πλαισιώνουν την εικόνα της θάλασσας και δημιουργούν τη σύνδεση εσωτερικού και εξωτερικού χώρου με τρόπο αβίαστο.

MU2075 Elite

Το MU2075 είναι το απόλυτο ολοκληρωμένο Ανοιγοανακλινόμενο σύστημα αλουμινίου υψηλών προδιαγραφών με εξαιρετική ενεργειακή απόδοση, ηχομόνωση και ασφάλεια. Εξασφαλίζει ευελιξία στην επιλογή  σχεδιαστικών διατομών (ίσιες γραμμές), προσφέρει στιβαρότητα στην κατασκευή και εύκολη εγκατάσταση. Είναι ένα μοναδικό σύστημα που συνδυάζει πληθώρα λειτουργικών λύσεων και τη δυνατότητα κατασκευής όλων των τυπολογιών, προσφέροντας επιλογές πολλαπλών κλειδωμάτων καθώς και micro-ventilation για τα πιο απαιτητικά έργα.

MU4200 Semi Structural Thermal

Το σύστημα MU4200 Semi Structural Thermal της MUSKITA είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα υαλοπετάσματος που προσφέρει ασφαλείς και δοκιμασμένες λύσεις με απλότητα κατασκευής για τις πιο απαιτητικές αρχιτεκτονικές ιδέες. Ιδανικό για ψηλά και κεκλιμένα κτίρια, το MU4200 Semi Structural Thermal είναι σχεδιασμένο για εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση.

Το σύστημα έχει σχεδιαστεί με λεπτό ορατό προφίλ αλουμινίου που περιβάλλει τους υαλοπίνακες, κρυμμένα κουμπάσα (αγκώνες μεντεσέδες), προσφέροντας επίσης και την επιλογή προβαλλόμενων παραθύρων, σε οποιοδήποτε σημείο του υαλοπετάσματος διατηρόντας άψογα την αισθητική του κτιρίου.

THÉA Minimal Aluminium Frames

Τo THÉA Minimal Aluminium Frames είναι ένα επαναστατικό μινιμαλιστικό σύστημα για συρόμενα παράθυρα και πόρτες. Ο λιτός σχεδιασμός, τα αδιόρατα πλαίσια και η εφαρμογή του σε μεγάλες επιφάνειες, αμβλύνει τα όρια μεταξύ του εσωτερικού της κατοικίας και του ορίζοντα, δίνοντας την αίσθηση ενός ενιαίου εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός του συστήματος  και η δυνατότητα του να μεταφέρει μεγάλους υαλοπίνακες βάρους έως και έναν τόνο, προσφέρει απεριόριστες λύσεις για την υλοποίηση οποιασδήποτε αρχιτεκτονικής ιδέας.

Ακόμα και στις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες όπως η έντονη βροχόπτωση και ο δυνατός άνεμος, φαινόμενα ακόμα πιο έντονα αισθητά σε κτίρια με μεγάλο ύψος, ο εσωτερικός χώρος προστατεύεται αποτελεσματικά με τη χρήση των καινοτόμων εφαρμογών ΤΗÉΑ, MU2075  Elite και MU4200 Semi Structural Thermal. Το Four Seasons Residences δημιουργεί περιφερειακά της κεντρικής εισόδου ένα περιβάλλοντα χώρο υψηλών προδιαγραφών. Το κτίριο μοιάζει να εδράζεται στις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες που επιτρέπουν στην ζωή και την κίνηση της πόλης να γίνονται αντιληπτές από το χώρο του Lobby. Η μεγάλη πισίνα δημιουργεί άλλη μια επιφάνεια αντανάκλασης, σε οριζόντιο επίπεδο, συμπληρώνοντας την αίσθηση διαμπερότητας και της κίνησης στο ισόγειο. Το επιβλητικό έργο χάρη στον καινοτόμο σχεδιασμό και τα πρωτοποριακά συστήματα που διαθέτει, δίνει μια νέα διάσταση στην υψηλής ποιότητας κατοίκηση σε μεγάλου ύψους κτίρια.

 

Σεπτέμβριος 23, 2021