Η καθοριστική συμμετοχή της MUSKITA στο επιβλητικό έργο Limassol Del Mar.

Το Limassol Del Mar είναι μια εξέχουσα παραλιακή ανάπτυξη η οποία πλησιάζει  την αποπεράτωση της με το πρώτο κτήριο να έχει ήδη ολοκληρωθεί.

To επιβλητικό έργο αυτό βρίσκεται στη Λεμεσό, μια από τις πιο ανερχόμενες πόλεις στον κόσμο τόσο για επαγγελματικούς όσο και για λόγους αναψυχής. Το Del Mar κεντρίζει αμέσως την προσοχή, με δύο πύργους 18 και 27 ορόφων που ξεχωρίζουν μεταξύ των άλλων κτιρίων της περιοχής. Βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της παραλιακής Λεμεσού παρέχοντας μια εκπληκτική πανοραμική θέα που δημιουργεί τη ψευδαίσθηση ότι είσαι ακριβώς πάνω στη θάλασσα λόγο του νότιου προσανατολισμού των κτηρίων.

Το Limassol Del Mar, ένα έργο διεθνών προδιαγραφών με πολυάριθμες πολυτελείς εγκαταστάσεις, αντιπροσωπεύει το αποτέλεσμα τις συνεργασίας των δύο μεγαλύτερων εταιριών κατασκευής και ανάπτυξης γης στην Κύπρο, τον Όμιλο Leptos και τον Όμιλο D. Zavos. Σχεδιασμένο από το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Benoy και τους αρχιτέκτονες UDS Antoniades + Eleftheriou, το ιδιαίτερο σχήμα του κτηρίου είναι εμπνευσμένο από τα κύματα της Μεσογείου καθώς και το σχήμα των χαμηλών λόφων βόρεια του νησιού.

Κάθε λεπτομέρεια του επιβλητικού ουρανοξύστη 55.000 τμ έχει σχεδιαστεί προσεκτικά για να εκπέμπει αυτοπεποίθηση, άνεση και πολυτέλεια. Τα συστήματα και τα προϊόντα της εταιρείας MUSKITA Aluminium Industries έχουν χρησιμοποιηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου, συμβάλλοντας σημαντικά στην κατασκευή του.

Το σύστημα Structurally Glazed Curtain Wall MU800SG της MUSKITA, περικλείει το ισόγειο του κτιρίου, δημιουργώντας μια κομψή όψη από γυαλί. Το διεθνώς φημισμένο σύστημα έχει σχεδιαστεί για πολυώροφα κτίρια με απαιτητικές αρχιτεκτονικές προδιαγραφές, εξασφαλίζοντας μέγιστη ευελιξία σχεδιασμού, εξαιρετική ενεργειακή απόδοση, ασφάλεια και αντοχή έναντι ακραίων φυσικών φαινομένων.

Σε απόλυτη συνοχή με την αισθητική του έργου, τα ποιοτικά συστήματα της MUSKITA MU144.91 Lift & Slide και MU2075 Elite χρησιμοποιήθηκαν για τα παράθυρα και τις πόρτες του Del Mar. Το σύστημα MU144.91 αντιπροσωπεύει τη νέα γενιά θερμομονωτικών συστήματος Sliding-Lift & Slide της MUSKITA σχεδιασμένο για ευελιξία, λειτουργικότητα και πολύ μεγάλα ανοίγματα, προσφέροντας πολλαπλές σχεδιαστικές λύσεις και εξαιρετικά επίπεδα απόδοσης. Το MU2075 Elite είναι ένα προηγμένο θερμομονωτικό ανοιγοανακλινόμενο σύστημα με εξαιρετική ενεργειακή απόδοση και ασφάλεια, καθώς και κομψό σχεδιασμό, παρέχοντας παράλληλα εύκολη πρόσβαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χρώμα  που χρησιμοποιήθηκε στα συστήματα είναι το αποκλειστικό ανοδιωμένο φινίρισμα της MUSKITA Anox 1052, μια εκλεπτυσμένη μεταλλική απόχρωση που αποκαλύπτει την κομψότητα και τη φυσική ομορφιά του αλουμινίου. Το χρώμα Anox 1052 παράγεται με τη μέθοδο της ανοδίωσης, μιας εξειδικευμένης διαδικασίας βαφής μέσω ηλεκτρόλυσης. Το ιδιαίτερο χρώμα είναι ένα από τα πιο δύσκολα φινιρίσματα για παραγωγή χωρίς χρωματική απόκλιση, καθιστώντας τη MUSKITA ένα από τα μοναδικά εργοστάσια στον κόσμο ικανό να παράγει το φινίρισμα.

Με θέα τη θάλασσα, τα νέα πρωτοποριακά σχεδιασμένα κάγκελα με γυαλί, Horizon Balustrades της MUSKITA, προσφέρουν γρήγορη εγκατάσταση σε συνδυασμό με αυξημένη μηχανική αντοχή, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν ανεμπόδιστη θέα σε ένοικούς. Στη βόρεια πλευρά του κτιρίου, οι προσαρμοσμένες οριζόντιες περσίδες σκίασης ολοκληρώνουν και αναδεικνύουν το έργο στην εντέλεια.

Τέλος, οι περσίδες ηχομείωσης MUSKITA Acoustic Louvres, που χρησιμοποιούνται σε όλους τους εξυπηρετικούς χώρους του Del Mar μειώνουν σημαντικά τον θόρυβο που προέρχεται από τους εξόδους εξαερισμού, ενώ ενσωματώνονται άψογα με τον εξωτερικό σχεδιασμό του κτιρίου.

Με την ολοκλήρωση του το Limassol Del Mar θεωρείτε ένα από τα κορυφαία έργα στην Κύπρο και ένα από τα πιο σύγχρονα οικιστικά κτήρια στην ανατολική Μεσόγειο. Οι πολλαπλές επιλογές, η ποιότητα, η μηχανική αιτιότητα και η ικανότητα της MUSKITA να δημιουργεί προσαρμοσμένες λύσεις, έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία του έργου, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την ηγεσία και τη πρωτοπορία της εταιρείας στον κατασκευαστικό τομέα.

Σεπτέμβρης 17, 2021