Εμπνευσμένο από το μοναδικό σχήμα ενός υπέρλαμπρου διαμαντιού, η 21 οροφών δημιουργία των UDS Architects + Designers με τις τρισδιάστατες προσόψεις, παραπέμπει σε ένα σχεδόν διάφανο, απαστράπτων πρίσμα που πλαισιώνεται από ένα εμφανή μεταλλικό σκελετό. Ο κτιριακός όγκος εδράζεται σε μια βάση που τον συνδέει με το έδαφος και τον περιβάλλοντα χώρο. Αποτελεί ένα από τα ψηλότερα κτίρια σε ολόκληρη την Κύπρο και μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή προσθήκη στον ορίζοντα της Λεμεσού.

Το ‘The Icon’ της Imperio φιλοξενεί πολυτελή διαμερίσματα καθώς και μια γραμμική πισίνα υπερχείλισης που δίνει την αίσθηση ότι αιωρείται πάνω από το τοπίο. Στην κορυφή του κτιρίου βρίσκεται το εστιατόριο La Caleta που χαρίζει μια μοναδική εμπειρία στον κάθε επισκέπτη καθώς και άλλες πολλές πολυτελείς ανέσεις.

Οι όψεις του κτιρίου καθώς και κάθε επιφάνεια με ανοίγματα έχουν διαμορφωθεί με την εφαρμογή επιλεγμένων προϊόντων της MUSKITA Aluminium Industries. Η εφαρμογή του συστήματος MU800 Curtain Wall το οποίο προσφέρει κορυφαίες αποδόσεις και προστασία στις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες, έχει τοποθετηθεί σε πολλαπλά σημεία του κτιρίου. Λόγω της ευελιξίας του και της δυνατότητας προσαρμογής σε κάθε σχεδιαστική απαίτηση, συνέβαλε ουσιαστικά στην διαμόρφωση του αρχιτεκτονικού ύφους στο “The Icon”.

Το σύστημα MU144.91 Lift & Slide το οποίο έχει τοποθετηθεί σε ολόκληρο τον πύργο αποτελεί μια κορυφαία επιλογή στα ανασυρόμενα συστήματα κουφωμάτων γιατί προσφέρει προστασία από τις μεταβολές της θερμοκρασίας, τον θόρυβο και τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενώ ταυτόχρονα παρέχει πολύ υψηλές ενεργειακές αποδόσεις. Την ίδια στιγμή, το θερμομονωτικό, ανοιγοανακλινόμενο συστήματα MU2075 που έχει εφαρμοστεί στα παράθυρα του κτιρίου συνδυάζει υψηλές ενεργειακές επιδόσεις και ασφαλή εξαερισμό των εσωτερικών χώρων μαζί με υψηλή αισθητική.

Η απεριόριστη δυνατότητα του βλέμματος να περιπλανηθεί τόσο προς τη θέα έξω, όσο και προς το εσωτερικό του κτιρίου επιτυγχάνεται ολοκληρωτικά με την εφαρμογή κιγκλιδωμάτων από γυαλί της MUSKITA που «εξαφανίζουν» το όριο μεταξύ του χώρου και του ορίζοντα.

Το κτίριο The Iconστέκεται σαν ένα πολύτιμο πετράδι στην ακτογραμμή της Λεμεσού, έτοιμο να αποκαλύψει μια νέα εμπειρία κατοίκησης.

Δεκέμβριος 3, 2021

RECENT PUBLICATIONS