Go blue by Muskita

Η βιωσιμότητα και η προστασία του περιβάλλοντος είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία του πλανήτη μας. Η εκστρατεία Go Blue by MUSKITA αντικατοπτρίζει την ολοκληρωμένη περιβαλλοντική πολιτική της εταιρείας μας. Η εκστρατεία συγκεντρώνει όλες τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες μας κάτω από μια ενοποιημένη πλατφόρμα, μεγιστοποιώντας την δράση και την ευαισθητοποίηση γύρω από την ανακύκλωση και τη βιωσιμότητα, συμβάλλοντας ακόμη περισσότερο στην προστασία του περιβάλλοντος, τον τόπο μας, τους ανθρώπους του και την ευρύτερη κοινωνία που ζούμε.

Η εκστρατεία Go Blue by MUSKITA εμπνεύστηκε από το μπλε της θάλασσας που περιβάλλει το νησί μας και το γαλάζιο του ουρανού της. Οι ωκεανοί καλύπτουν περισσότερο από τα δύο τρίτα της επιφάνειας της γης αποτελώντας ζωτικό στοιχείο για τον πλανήτη μας. Όχι μόνο απαρτίζουν την κύρια πηγή τροφής, αλλά ρυθμίζουν επίσης το κλίμα και παράγουν το μεγαλύτερο μέρος του οξυγόνου που αναπνέουμε. Βασικός στόχος της εκστρατείας Go Blue by MUSKITA είναι η ευαισθητοποίηση κάθε γενιάς για την ελαχιστοποίηση του οικολογικού αντίκτυπου και την παρότρυνση τους να αναλάβουν δράση για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα.

Go blue
Sustainability
Περιβάλλον

Κάθε επιχειρηματική απόφαση που λαμβάνουμε εξετάζει τον οικονομικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο των ενεργειών μας. Επιδιώκοντας πάντα την αριστεία και τη συνεχή βελτίωση, έχουμε ως στόχο να δημιουργούμε προϊόντα με την καλύτερη ενεργειακή απόδοση, να μειώνουμε το περιβαλλοντικό μας αντίκτυπο και να προσφέρουμε έμπνευση στους πελάτες μας.

Κύρια σημεία των περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών της εταιρείας μας είναι:

  • Εγκαταστήσαμε το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο οροφής στην Κύπρο, με 6750 ηλιακούς συλλέκτες, καλύπτοντας το 30% των ενεργειακών αναγκών μας και μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 2500 τόνους το χρόνο.
  • Κερδίσαμε το πρώτο Βραβείο Εξοικονόμησης Ενέργειας το 2009, για το προηγμένο σύστημα ψύξης αερίων που χρησιμοποιείται για τη μείωση της θερμοκρασίας των εκπομπών μετατρέποντας τα σε ατμό, συμβάλλοντας σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας και τη προστασία του περιβάλλοντος.
  • Όλες οι βαφές που χρησιμοποιούνται στις διαδικασίες φινιρίσματος είναι φιλικές προς το περιβάλλον και όλα τα λύματα που εκπέμπονται από το εργοστάσιο μας επεξεργάζονται αυστηρά, ακολουθώντας πάντα τα πρότυπα ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος.
  • Η MUSKITA είναι ενεργό μέλος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Green Dot Cyprus, ανακυκλώνοντας πλαστικό και χαρτί.
  • Είμαστε πιστοποιημένοι από το ISO 140001 για περιβαλλοντική διαχείριση.
  • Η MUSKITA υποστηρίζει πρωτοποριακά προγράμματα και δραστηριότητες, όπως το "Adopt a Heliostat", που ενθαρρύνουν την προστασία του περιβάλλοντος, την πράσινη ενέργεια και την καινοτομία στην Κύπρο.
Συστήματα MUSKITA
Όλα τα συστήματα μας σχεδιάζονται με βάση τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης.
Πέραν από την απλή εφαρμογή των σημερινών ενεργειακών προτύπων και κανονισμών, απαιτείται και η αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής και των ιδιαιτεροτήτων του κάθε περιβάλλοντος για τη δημιουργία εξατομικευμένων λύσεων για μακροπρόθεσμη και αποτελεσματική βιωσιμότητα. Λαμβάνοντας υπόψη τις προκλήσεις που επιβάλλει η κλιματική αλλαγή και τους κανονισμούς του 2020, απαιτείται τα νέα κτίρια να είναι σχεδιασμένα με βάση τον ορισμό «Παθητικό Σπίτι» ή να είναι σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας.
Τα θερμομονωτικά συστήματα μας κατασκευάζονται με υψηλής ποιότητας πολυαμίδια και μονωτικά υλικά για να επιτυγχάνουν χαμηλούς συντελεστές θερμοπερατότητας (τιμές U), με πιστοποιήσεις για κτίρια με σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας. Το έμπειρο εξειδικευμένο μας προσωπικό μπορεί να σας καθοδηγήσει στη σωστή επιλογή συστήματος βάση των δικών σας αναγκών.
Ανακύκλωση Αλουμινίου

Ανακυκλώνουμε όλα τα σκράπ αλουμινίων μας. Το αλουμίνιο μπορεί να ανακυκλωθεί σχεδόν απεριόριστα καθώς μόνο το 5% της αρχικής του ενέργειας απαιτείται για την ανακύκλωση του. Η ανακύκλωση του αλουμινίου εξοικονομεί περίπου 100 εκατομμύρια τόνους από τις ετήσιες εκπομπές CO2, καθιστώντας το ως το πιο βιώσιμο μέταλλο στο κόσμο. Επιπλέον, λόγω της ανθεκτικότητας του στη διάβρωση και της δύναμής του, το 75% του αλουμινίου που έχει παράχθει μέχρι σήμερα είναι ακόμα σε ενεργή χρήση καθιστώντας το εξαιρετικά οικονομικό και βιώσιμο για μελλοντικές γενεές. 

Recycling