Αλουμίνα

 • Οξείδιο αργιλίου, που εξάγεται από πετρώματα και κυρίως από το βωξίτη. Η Αλουμίνα χρησιμοποιείται σε χυτήρια στη διαδικασία ηλεκτρόλυσης της άνυδρης αλουμίνας για τη δημιουργία μπιγιέτων αλουμινίου.

   

Ανοδίωση

 • Η ανοδίωση είναι μια ηλεκτροχημική διαδικασία όπου η επιφάνεια του αλουμινίου καλύπτεται από ένα ομοιόμορφο στρώμα οξειδίου του αλουμινίου μέσω ηλεκτρόλυσης. Η ανοδιωμένη επιφάνεια είναι πιο σκληρή και δημιουργεί ένα προστατευτικό κέλυφος, αποτρέποντας οποιαδήποτε οξείδωση του αλουμινίου. Η MUSKITA προσφέρει 15 μοναδικά χρώματα, συμπεριλαμβανομένων των Anox χρωματισμών.

Βωξίτης

 • Το ορυκτό από το οποίο παράγεται η αλουμίνα και ως αποτέλεσμα το πρωτόχυπο αλουμίνιο.

Γυαλί Laminate

 • Το Laminated γυαλί είναι γυαλί ασφαλείας που δεν διαλύεται όταν σπάσει. Αυτό οφείλεται σε εξειδικευμένες εσωτερικές μεμβράνες που συγκρατούν τα κομμάτια μαζί σε περίπτωση σπασίματος.

Γυαλί Tempered

 • Γυαλί ασφαλείας που έχει δημιουργηθεί μέσω ελεγχόμενων θερμικών ή χημικών διεργασιών για να παρέχει αυξημένη αντοχή σε σύγκριση με το κανονικό γυαλί.

Διαδικασία Bayer

 • Η χημική διαδικασία που μετατρέπει τον βωξίτη σε αλουμίνα. Το αλουμίνιο στη συνέχεια παράγεται από την αλουμίνα.

Διέλαση

 • Η διαδικασία μετατροπής των μπιγιέτων (πρώτη ύλη αλουμινίου) σε προφίλ αλουμινίου. Οι μπιγιέτες τοποθετούνται στην πρέσα διέλασης όπου θερμαίνονται μεταξύ 430ºC και 480ºC, καθιστώντας το μέταλλο εύπλαστο χωρίς να λιώνει. Στη συνέχεια ωθείται με χιλιάδες τόνους δύναμης, ανάλογα με την πρέσα που χρησιμοποιείται, μέσω της μήτρας, δημιουργώντας το επιθυμητό σχήμα προφίλ.

Ηλεκτροστατική Βαφή

 • Η ηλεκτροστατική βαφή είναι μια διαδικασία με την οποία η επιφάνεια του αλουμινίου καλύπτεται ομοιόμορφα από εξειδικευμένες πούδρες που επεξεργάζονται για να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικά ανθεκτικό και προστατευτικό διακοσμητικό φινίρισμα οποιουδήποτε χρώματος. 

Κράμα Αλουμινίου

 • Ένας συνδυασμός καθαρού αλουμινίου με άλλα μέταλλα, όπως ο χαλκός, το μαγνήσιο και το μαγγάνιο που δίνουν σκληρότητα, διατηρώντας παράλληλα τις ελαφριές ιδιότητες του μετάλλου, καθιστώντας το ιδανικό για αρχιτεκτονικά και τυποποιημένα προφίλ. Στη MUSKITA χρησιμοποιούμε κράματα ύψιστης ποιότητας 6060, 6063 και 6005.

Μήτρα

 • Το καλούπι από το οποίο περνούν οι θερμαινόμενες μπιγιέτες στη διαδικασία διέλασης, δημιουργώντας τα προφίλ αλουμινίου.

Μπιγιέτα

 • Μεγάλες κολόνες αλουμινίου που χρησιμοποιούνται κατά την παραγωγική διαδικασία της διέλασης για την παραγωγή των τελικών προφίλ αλουμινίου.

   

Προστατευτικό Γυαλί

 • Γυαλί με ενισχυμένη ασφάλεια που εμποδίζει το σπάσιμο του γυαλιού από ακραίες καιρικές συνθήκες είτε από διαρρήκτες που προσπαθούν να το σπάσουν με συγκεκριμένο τρόπο, π.χ. tempered glass, laminated glass.

Προφίλ Αλουμινίου

 • Η κάθετη διατομή μιας ράβδου αλουμινίου που παράγεται μέσω της διαδικασίας διέλασης και αποτελείται από περίπλοκα σχήματα σχεδιασμένα για να εξυπηρετούν έναν συγκεκριμένο σκοπό όπως ενίσχυση, θερμομόνωση ή αύξηση της λειτουργικότητας του συστήματος.

Συρόμενα Συστήματα

 • Τα συρόμενα παράθυρα και πόρτες έχουν δύο ή και περισσότερα φύλλα με μηχανισμό που επιτρέπει στα φύλλα να κυλίσουν και να σφραγίσουν στην κάσια, προσφέροντας άριστη στεγανότητα και ηχομόνωση. Τα συρόμενα συστήματα απαιτούν λιγότερο χώρο για να ανοίξουν καθώς το ένα φύλλο κυλά πίσω από το άλλο.

   

Υαλοπετάσματα

 • Τα υαλοπετάσματα καλύπτουν την όψη πολυώροφων και κεκλιμένων κτιρίων καθώς και κατοικιών με γυαλί, δίνοντας λύσεις και κύρος στους πιο απαιτητικούς σχεδιασμούς της μοντέρνας αρχιτεκτονικής. 

  Προσφέρονται επιλογές Structural όπου προβάλλεται μoνό γυαλί και Semi Structural όπου προβάλεται προφίλ αλουμινίου περιμετρικά γύρω από κάθε πλαίσιο γυαλιού. Φυσικά προσαρμόζονται παράθυρα προβαλλόμενου τύπου, ανοιγόμενες πόρτες και συρόμενα συστήματα.Τα υαλοπετάσματα MUSKITA είναι από τα μοναδικά συστήματα τα οποία είναι “severe weather rated” και πιστοποιημένα με Dynamic Testing για να προσφέρουν τις καλύτερες επιδόσεις στη  θερμομόνωση, ηχομόνωση αντίσταση στον αέρα και στην υδατοστεγανότητα.

Φινιρίσματα

 • Η χρωματική επίστρωση στις ράβδους αλουμινίου που γίνεται είτε σε ανοδίωση, είτε σουμπλιχρωμία είτε ηλεκτροστατική βαφή και δημιουργεί ένα προστατευτικό φράγμα για την αποτροπή της οξείδωσης ή της διάβρωσης του αλουμινίου.

Φύλλο

 • Το φύλλο είναι το τμήμα του παραθύρου που μετακινείται, σύρεται ή ανοίγει και σφραγίζει με το πλαίσιο του παραθύρου.