Ίδρυση Εταιρείας

Ο Γιώργος Μούσκης ήταν πρωτοπόρος της Ευρωπαϊκής Βιομηχανίας Αλουμινίου. Ήταν ένας άνθρωπος με πάθος για μάθηση και γρήγορα συνειδητοποίησε τις δυνατότητες του αλουμινίου ως ένα νέο οικοδομικό υλικό, όταν ακόμα το μέταλλο ήταν πρωτάκουστο. Ίδρυσε τη MUSKITA, μια μικρή εταιρεία με 10 υπαλλήλους, που χρησιμοποιούσαν το αλουμίνιο για την κατασκευή διαφόρων προϊόντων στην Κύπρο. 

1958
George Mouskis

Ανοδίωση: Διαχρονική Ποιότητα

Η MUSKITA εγκαινιάζει το πρώτο εργοστάσιο ανοδίωσης στο νησί παρέχοντας μεγαλύτερο έλεγχο στην ποιότητα των προϊόντων. Τα ανοδιωμένα προϊόντα αλουμινίου της MUSKITA είναι διαχρονικά. Ανοδιωμένα προϊόντα που έχουν παραχθεί μισό αιώνα πριν, διατηρούν ακόμα και σήμερα το αρχικό τους φινίρισμα σχεδόν ανέγγιχτα από το χρόνο – απόδειξη της ποιότητας, της εμπειρίας και της εξειδικευμένης διαδικασίας ανοδίωσης της εταιρείας.

 

1965
Standing the Test of

Κεντρικές Εγκαταστάσεις

Η MUSKITA ολοκληρώνει τα κεντρικά της γραφεία στην Α’ Βιομηχανική Περιοχή Λεμεσού όπου εδρεύει μέχρι σήμερα.

 

1972
Headquarters

Musalco

Η MUSKITA ιδρύει το εργοστάσιο MUSALCO στη Σαουδική Αραβία. Η MUSALCO εξήγαγε αλουμίνιο στην Κύπρο, βοηθώντας στη δημιουργία μιας ισχυρής εξαγωγικής βάσης και πολύτιμων ευκαιριών απασχόλησης για περισσότερους από 450 Κύπριους, σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους στην Κυπριακή ιστορία.

1975
MUSALCO

Διεθνής Οίκος Συστημάτων Αλουμινίου

Ως αποτέλεσμα της εξαιρετικής παραγωγικής της δραστηριότητας, η MUSKITA επεκτείνεται στον τομέα της διέλασης αλουμινίου και καθιερώνεται ως ένας διεθνής οίκος συστημάτων. Η MUSKITA αποκτά ευελιξία και άριστες δυνατότητες προσαρμογής προφίλ στις ανάγκες των πελατών της και γίνεται ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου.

 

1985
The systems house

Χρωματισμοί

Η MUSKITA εγκαθιστά την πρώτη μονάδα βαφής αλουμινίου που της επιτρέπει να προσφέρει διάφορους χρωματισμούς και φινιρίσματα, καλύπτοντας όλα τα στάδια παραγωγής κάτω από τον ίδιο εργοστασιακό χώρο, προσφέροντας πλήρες έλεγχο ποιότητας.

1987
powder coating plant

Βραβεία & Διακρίσεις

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων Κύπρου απονέμει το Ευρωπαϊκό Βραβείο Επιχειρηματικότητας στη MUSKITA για εξαιρετική επιχειρηματική απόδοση. Η MUSKITA λαμβάνει και πάλι το Βραβείο το 1992, 1996 και 1999.

 

 

1989
Honours & Awards

Βραβεία Αριστείας

Το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κύπρου απονέμουν στη MUSKITA το Ευρωπαϊκό Βραβείο Αριστείας, το οποίο λαμβάνει ξανά το 2004.

1998
Excellence Award

Μπαίνοντας στον 21ο Αιώνα

Η MUSKITA μπαίνει στον 21ο αιώνα, ανοίγοντας τη θυγατρική της εταιρεία Universal Components Ltd στο Ηνωμένο Βασίλειο, θέτοντας ισχυρά θεμέλια στη Βόρεια Ευρώπη και επιτρέποντας τη συνεχή επέκταση των δραστηριοτήτων της σε ολόκληρη την ήπειρο.

2000
Welcome the Millennium

Συνέχιση της Παράδοσης 

Ο Δήμος Μουσκής γίνεται ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της MUSKITA Aluminium Industries, ξεκινώντας μια νέα εποχή καινοτομίας και τεχνολογικής επέκτασης.

2002
Runs in the Family

Τεχνολογία & Βραβεύσεις

Το εργοστάσιο υποβάλλετε σε πλήρη τεχνολογική αναβάθμιση με την εγκατάσταση δεύτερης πρέσας διέλασης, κάθετης μονάδας ηλεκτροστατικής βαφής, ρομποτικού συστήματος αποθήκευσης και ρομποτικής μονάδας ανοδίωσης καθιστώντας έτσι τη βιομηχανία πρωτοπόρα στην τεχνολογία.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Τάσος Παπαδόπουλος απονέμει στη MUSKITA το Βραβείο Εξαγωγών Κύπρου και το Ευρωπαϊκό Βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας για την εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας και το εκτεταμένο δίκτυο εξαγωγών της που εκτείνεται από την Ιρλανδία μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό. Η MUSKITA λαμβάνει και πάλι το Βραβείο το 2006.

 

2004
anodization

Πρώτο Βραβείο Καινοτομίας

Η MUSKITA λαμβάνει το πρώτο Βραβείο Καινοτομίας στον Μεταποιητικό Τομέα για το σχεδιασμό, την κατασκευή και την εγκατάσταση του πρώτου πλήρως αυτοματοποιημένου ρομποτικού συστήματος αποθήκευσης και διαχείρισης προφίλ αλουμινίου.

2006
automation

Βιωσιμότητα

Η MUSKITA κερδίζει το Βραβείο Εξοικονόμησης Ενέργειας, αναλαμβάνοντας ευθύνη για την αειφόρο ανάπτυξη, δημιουργώντας ένα προηγμένο σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας και ψύξης αερίων, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος.

2009
Sustainability

Συνεργασίες

Η MUSKITA επεκτείνει τις δραστηριότητες της και ιδρύει το τμήμα εξαρτημάτων, επιτρέποντας στην εταιρεία να συνεργαστεί με ηγέτες στον τομέα, για την ανάπτυξη, παραγωγή και εισαγωγή των τελευταίας τεχνολογίας εξαρτημάτων στην Κύπρο.

2012
Accessories department

Επέκταση Τμήματος Εξαρτημάτων

Η MUSKITA επεκτείνει το τμήμα εξαρτημάτων με την προσθήκη 3 νέων ρομποτικών μονάδων παραγωγής και επεξεργασίας αλουμινίου, τριπλασιάζοντας την παραγωγική δυναμικότητα του τμήματος.

2016
Accessories Expansion

60 Χρόνια Καινοτομίας Χωρίς Όρια

Η MUSKITA συμπληρώνει 60 χρόνια στον τομέα του αλουμινίου και γιορτάζει έξι δεκαετίες ηγετικής θέσης στην αγορά, ασταμάτητης καινοτομίας και μιας ιστορίας που συμβαδίζει με την ιστορία του αλουμινίου.

Βαδίζοντας με γνώμονα την καινοτομία, η MUSKITA λαμβάνει το 2ο Βραβείο Καινοτομίας για το σχεδιασμό και την παραγωγή του πρωτοποριακού μινιμαλιστικού συρόμενου συστήματος THÉA Minimal Aluminium Frames.

 

2018
2nd Innovation Award

Το Μεγαλύτερο Φωτοβολταϊκό Πάρκο Οροφής

Η MUSKITA επεκτείνει το υπερσύγχρονο εργοστάσιο ανοδίωσης της σε 68.000 αμπέρ, αυξάνοντας την παραγωγική δυναμικότητα του και μειώνοντας τους χρόνους παράδοσης στα ανοδιωμένα φινιρίσματα.  

Η MUSKITA εγκαινιάζει τη μεγαλύτερη εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου 2,5 MW στην Κύπρο, συμβάλλοντας στο 30% των ενεργειακών της αναγκών και μειώνοντας τις εκπομπές CO2 κατά 2500 τόνους ετησίως.

Η MUSKITA ανοίγει επίσης τον υπερσύγχρονο εκθεσιακό της χώρο στη Λεμεσό.
 

 

2019
Largest Photovoltaic Roof Installation

Ένα λαμπρό μέλλον

Σήμερα η MUSKITA είναι μια από τις πιο τεχνολογικά προηγμένες εταιρείες στον κλάδο της παγκοσμίως. Τα συστήματα της MUSKITA έχουν δοκιμαστεί και πιστοποιηθεί ώστε να αντέχουν στις έντονες βροχοπτώσεις της Βόρειας Ευρώπης, στους κυκλώνες του Ινδικού Ωκεανού και στις υψηλές θερμοκρασίες της Μέσης Ανατολής. Τα προϊόντα MUSKITA χρησιμοποιούνται διεθνώς, σε πολλαπλούς τομείς, από την οικοδομική βιομηχανία μέχρι την βιομηχανία αυτοκινήτων και αεροσκαφών, γεγονός που αποδεικνύει την τεχνολογία αιχμής, την τεχνογνωσία, την ποιότητα των προϊόντων της και το εξειδικευμένο προσωπικό της που έχουν καθοριστική σημασία για την τρέχουσα και μελλοντική επιτυχία της εταιρείας.

Το Αύριο
A Bright Future