Το «Βραβείο Εξαγωγών  2021, για τα Βιομηχανικά προϊόντα, για επιχειρήσεις με προσωπικό πέραν των  50  ατόμων», απονεμήθηκε για τρίτη φορά στην ηγετική στον τομέα της κυπριακή βιομηχανία MUSKITA, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, για την εξαιρετική εξαγωγική της επίδοση κατά το 2021.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα τιμητικό βραβείο που αναγνωρίζει την παραγωγική και 3 φορές μεγαλύτερη από ό,τι είναι σε θέση να απορροφήσει η κυπριακή αγορά, δυναμικότητα της MUSKITA, με εξαγωγικό προσανατολισμό και δίκτυο που επεκτείνεται από τη Βόρεια Ευρώπη μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό.

Η σημαντική αυτή διάκριση, για τη MUSKITA, επισφραγίζει την παρουσία της επιχείρησης, για περισσότερο από 65 χρόνια στον καινοτόμο σχεδιασμό και παραγωγή́ προϊόντων και συστημάτων αλουμινίου. Σήμερα, ως μία από τις πιο τεχνολογικά́ προηγμένες επιχειρήσεις στον κλάδο της παγκοσμίως, η MUSKITA, κατέχει περισσότερα από 1,000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας και βιομηχανικά σχέδια. 

Τα Κυπριακά Βραβεία Εξαγωγών, που προβάλλουν την ιδέα και τις αξίες της επιχειρηματικότητας και επιβραβεύουν το όραμα, τη δημιουργικότητα, την καινοτομία, την εξωστρέφεια και τη διορατικότητα των κυπριακών επιχειρήσεων, απονεμήθηκαν τη Δευτέρα 26 Ιουνίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, στην παρουσία επισήμων, κυβερνητικών φορέων και σημαντικών προσωπικοτήτων στον τομέα των κυπριακών επιχειρήσεων.

Ο θεσμός του Βραβείου Εξαγωγών θεσμοθετήθηκε το 1982 από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και το Κυπριακό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ).  

Εκ μέρους της MUSKITA το Βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος της εταιρείας κ. Δήμος Μουσκής. 

Ιούνιος 28, 2023

RECENT PUBLICATIONS