Οι πόρτες και τα παράθυρα ενός σπιτιού πρέπει να φαίνονται υπέροχα όλο το χρόνο, να απαιτούν ελάχιστη συντήρηση και να αντέχουν στον κρύο χειμώνα ή τις καυτές θερινές θερμοκρασίες του νησιού.

Τα φινιρίσματα ξύλου στο εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο του σπιτιού δίνουν μια ζεστή, φιλόξενη και πολυτελή εμφάνιση στο χώρο, ωστόσο, καθώς περνάει ο καιρός, το πραγματικό ξύλο μπορεί να σαπίσει, να φουσκώσει ή και να στρεβλωθεί.

Τώρα, οι ιδιοκτήτες σπιτιού δεν χρειάζεται πλέον να επιλέξουν μεταξύ της εμφάνισης του ξύλου και της αντοχής του αλουμινίου, καθώς τα ξύλινα φινιρίσματα της MUSKITA συνδυάζουν τη ζεστασιά και τη φυσική ομορφιά του ξύλου με τα πλεονεκτήματα και τις επιδόσεις του αλουμινίου με μηδαμινή συντήρηση.

Τι είναι η μέθοδος Decoral®?

Η μέθοδος Decoral είναι μια διαδικασία βαφής – διακόσμησης κατά την οποία η επιφάνεια του αλουμινίου βάφεται με ειδικά φίλμ δημιουργώντας φινιρίσματα μοναδικής αισθητικής. Η διαδικασία Decoral βασίζεται στη σουμπλιχρωμία, μια φυσικοχημική διαδικασία κατά την οποία ένα συγκεκριμένο υλικό μετατρέπεται απευθείας από στερεή σε αέρια κατάσταση χωρίς να περάσει από υγρή φάση.  Το αλουμίνιο επεξεργάζεται αρχικά με συστήματα πολυουρεθανικών πούδρων ηλεκτροστατικής βαφής Decoral που αποτελέιται από τρία στάδια: την προ επεξεργασία, το ψέκασμα πούδρων και τον πολυμερισμό. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή, το αλουμίνιο τυλίγεται σε ειδικά φιλμ σουμπλιχρωμίας Decoral Heat- Transfer και δημιουργώντας κενό αέρος, το φιλμ προσκολλάται άψογα στην επιφάνεια του αλουμινίου. Στη συνέχεια το αλουμίνιο επεξεργάζεται σε ειδικό φούρνο Decoral όπου σε σταθερή θερμοκρασία τα μελάνια ειδικής σύνθεσης που περιέχονται στο φιλμ μεταφέρονται στη βάση βαφής του αλουμινίου. Το βάθος εισχώρησης των μελανιών δεν είναι επιφανειακό αλλά διαπερνούν ολόκληρο το πάχος της βαφής για μέγιστη ανθεκτικότητα.

Πόσο ανθεκτικά είναι τα φινιρίσματα ξύλου?

Τα φινιρίσματα δημιουργήθηκαν με τη νέα τεχνολογία υπερανθεκτικών πούδρων Superdurable εξασφαλίζοντας ότι πληρούν και υπερκαλύπτουν ακόμη και τις πιο αυστηρές απαιτήσεις προδιαγραφών προτύπων QUALICOAT και QUALIDECO Κλάσης 2 υπερανθεκτικών βαφών, με ανθεκτικότητα τρείς φορές μεγαλύτερη από τα φινιρίσματα Κλάσης 1. Η ανώτερη ποιότητα, βέλτιστη αντοχή και άριστη αντίσταση σε καιρικές συνθήκες,  καθιστά τα φινιρίσματα ξύλου ιδανικά για έργα με υψηλές απαιτήσεις και προδιαγραφές απόδοσης.  

Ποια είναι η ποικιλία χρωμάτων ξύλου;

Τα χρώματα ξύλου της MUSKITA διατίθενται σε μια ευρεία γκάμα υψηλής ποιότητας υπερανθεκτικών χρωμάτων, πανομοιότυπα με το αληθινό ξύλο, σε χρωματισμούς βελανιδιάς, σφενδάμου, κερασιάς, καρυδιάς, καθώς και πεύκου.

Τι συντήρηση χρειάζονται τα φινιρίσματα ξύλου?

Παρόλο που τα φινιρίσματα ξύλου έχουν υψηλή ανθεκτικότητα και απαιτούν ελάχιστη συντήρηση, συνιστάται ο ακόλουθος τρόπος καθαρισμού: Ξέπλυμα με νερό και στην συνέχεια με νερό και σαπούνι (π.χ. υγρό πλυσίματος πιάτων) με μαλακό σφουγγάρι. Αφού ξεπλυθεί με νερό, συστήνεται σκούπισμα με στεγνό μαλακό ρούχο. Συστήνεται τα προϊόντα καθαρισμού να διαθέτουν pH μεταξύ 5,5-8. Να αποφεύγονται καθαριστικά που περιέχουν χλώριο η καυστικά. Οικοδομικά υλικά (π.χ. τσιμέντο, ασβέστης γύψος, επικολλητικές ταινίες, σελοτειπ) πρέπει να απομακρύνονται αμέσως μετά την τοποθέτηση στην οικοδομή. Υπολείμματα σιλικόνης απομακρύνονται με βαμβάκι και μπλε οινόπνευμα.

Σε βιομηχανικές και παραθαλάσσιες περιοχές ο καθαρισμός πρέπει να είναι πιο συχνός.

 

November 24, 2020

RECENT PUBLICATIONS