Τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροστατικής βαφής

Όταν έρθει η ώρα να αποφασίσετε για το χρώμα ή το φινίρισμα που θα επιλέξετε για τα συστήματα αλουμινίου σας, είναι λογικό να σκεφθείτε διάφορες επιλογές.

Η ανοδίωση, η ηλεκτροστατική βαφή αλλά και η σουμπλιχρωμία έχουν το κάθε ένα τα δικά του πλεονεκτήματα. 

Αλλά ποιο τελικά θα πρέπει να επιλέξετε; Και γιατί να επιλέξετε το ένα αντί το άλλο;

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα οφέλη της ηλεκτροστατικής βαφής για τα προϊόντα αλουμινίου σας.

Ποια είναι η μέθοδος της ηλεκτροστατικής βαφής?

Ηλεκτροστατική βαφή είναι μια διαδικασία με την οποία η επιφάνεια του αλουμινίου καλύπτετε  ομοιόμορφα από εξειδικευμένες πούδρες που επεξεργάζονται για να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικά ανθεκτικό και προστατευτικό διακοσμητικό φινίρισμα οποιουδήποτε χρώματος. Αρχικά, το μέταλλο καθαρίζεται χημικά και προετοιμάζεται με οξείδιο του τιτανίου το οποίο βοηθά στην επίτευξη μοριακού δεσμού μεταξύ του αλουμινίου και της βαφής. Εξαιρετικά υψηλής ηλεκτρικής τάσης πιστόλια ψεκασμού, φορτίζουν ηλεκτροστατικά τα σωματίδια της πούδρας. Τα προφίλ αλουμινίου γειώνονται και έτσι τα φορτισμένα σωματίδια πούδρας τοποθετούνται αυτόματα στο μέταλλο όπως ένας μαγνήτης ελκύει τα ρινίσματα σιδήρου, δημιουργώντας μια ομοιόμορφη επιφάνεια ακόμη και στα πιο δύσκολα και περίπλοκα σχήματα. Στο επόμενο στάδιο, τα προφίλ αλουμινίου περνούν από φούρνο πολυμερισμού όπου η πούδρα λιώνει και σχηματίζει ένα δυνατό φινίρισμα, παχύτερο, σκληρότερο και ανθεκτικότερο από τις συμβατές βαφές.   

Είναι η ηλεκτροστατική βαφή φιλική προς το περιβάλλον;

Η ηλεκτροστατική βαφή δεν είναι σαν την συμβατική βαφή, καθώς δεν χρησιμοποιεί διαλύτες ή VOC (οργανικές ενώσεις). Αυτό σημαίνει ότι δεν δημιουργείτε οποιαδήποτε ζημιά στο περιβάλλον την ώρα του ψεκασμού, σε αντίθεση με την υγρή συμβατική βαφή.

Πόσο ανθεκτικό είναι το φινίρισμα της ηλεκτροστατικής βαφής?

Τα φινιρίσματα ηλεκτροστατικής βαφής μας, δημιουργήθηκαν με τη νέα τεχνολογία πολυμερικής βαφής υπερανθεκτικών πούδρων Superdurable, εξασφαλίζοντας ότι πληρούν και υπερκαλύπτουν ακόμη και τις πιο αυστηρές απαιτήσεις προδιαγραφών προτύπων QUALICOAT Κλάσης 2 υπερανθεκτικών βαφών, με ανθεκτικότητα τρείς φορές μεγαλύτερη από τα φινιρίσματα Κλάσης 1. Η ανώτερη ποιότητα, βέλτιστη αντοχή και άριστη αντίσταση σε καιρικές συνθήκες, καθιστά τα φινιρίσματα ηλεκτροστατικής βαφής ιδανικά για έργα με υψηλές απαιτήσεις και προδιαγραφές απόδοσης που διαρκεί για δεκαετίες.

Ένας πολύχρωμος κόσμος

Η υπερανθεκτική συλλογή Superdurable ηλεκτροστατικής βαφής της MUSKITA αποτελείται από μια σειρά ειδικών φινιρισμάτων MU που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για την MUSKITA καθώς και βασικούς χρωματισμούς RAL. Η συλλογή συνιστάται από περιεκτική παλέτα υψηλής ποιότητας απαλών εκλεπτυσμένων  αποχρώσεων, κλασικών χρωματισμών και γήινων τόνων με λεία η ανάγλυφη ματ υφή, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα επιλογών για κάθε γούστο και ανάγκη.

Εξερευνήστε όλα τα χρώματα και φινιρίσματα της MUSKITA εδώ.

Μάρτιος 10, 2020